10 mei 2014, 1:00pm
muziek
by

leave a comment

Alleen op de wereld

Er is niets, maar dan ook niets, dat zó speciaal is, dat ik me even helemaal alleen en geweldig en fijn voel. Alsof er alleen een ik is, en niemand anders. Er is niets zo speciaal. Behalve muziek (en oké, tekenen en lezen doet dit ook wel bij mij). Niet vaak kom ik muziek tegen waarvan de tekst me zo aanspreekt, dat ik er gewoon niet van kan praten, of waar ik zelfs kippenvel van krijg. Kippenvel krijgen van muziek vond ik vroeger zo raar: dat kan toch niet? dacht ik. Jawel. Twee jaar geleden liet meneer Baltjes (ik ben je er nog voor eeuwig dankbaar voor, lieve Pascal) mij een nummer van een band genaamd Death Cab For Cutie horen. Het was zo anders (tussen mijn vrolijke, hipster, ik-wil-dansjes-doen-muziek (die ik luisterde na mijn emo periode) door), zo mooi en wow en wow en ah en ik kon het niet loslaten. Luister hier naar het nummer dat hij naar me stuurde, doe het alsjeblieft:

Een tijdje later stuurde hij dit prachtige nummer en ik had nooit gedacht dat ik ooit naar nummers met zo’n lange intro kon luisteren:

En dit, dit moet wel mijn favoriete nummer zijn:

Maar overall is Death Cab For Cutie gewoon geweldig.

En als ik ze ooit live ga zien…

… wordt dat de beste dag van mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram