18 mei 2014, 1:31pm
muziek persoonlijk
by

leave a comment

Festivals voor dummies

image(40)

Het festivalseizoen komt eraan en aangezien ik al naar een aantal festivals ben geweest, deel ik mijn tips met jullie. Bij deze: #tipsmetanni, hehe.

1. Tent
Zet je tent neer op een plek die je gaat onthouden. Er bestaan apps die je kunt installeren op je telefoon waarmee je je tent vast kunt leggen en terug kunt vinden door middel van GPS, maar deze heb ik nooit gebruikt en ik kan dus ook niet zeggen of deze wel zo nauwkeurig zijn. Vermijd heuvels – denk aan de regen – en vermijd hekken, want daar willen bezopen jochies nog wel eens tegen aan pissen en je wil geen tent die naar plas ruikt. Wat betreft de tent zelf, koop geen makkelijke tent die je open gooit en zo (hoe heten die dingen?) tenzij je jezelf dood wil. Het is godvERDOMME koud en je krijgt die dingen nooit meer opgevouwen. Zeker als je vaker naar festivals gaat, of kampeert, zou ik als ik jou was een tent met een binnentent nemen. Geen last van regen, insecten en vaak ook niet van kou. Handig aan een binnentent: doe hier je wat meer waardevolle spullen in, zet de binnentent op slot, en gooi wat minder belangrijke spullen in de voortent. Mensen die eventueel iets van je willen jatten zullen denken dat je alleen troep mee hebt. Slaap je moeilijk of word je wakker door geluiden? Neem oordopjes mee.

2. Mobiel
Vliegtuigmodus is heilig. We willen ons toch niet scheel betalen aan het festival om een beetje onze telefoon op te laden? Neem daarom voor de zekerheid ook zo’n draadloze oplader mee. Van Duracell, of zo. Hoe dan ook, aan je telefoon heb je op het festivalterrein vaak niks. Geen verbinding, dus je kan niet bellen of sms’en of wat dan ook, dus maak goede afspraken met je vrienden voor als je ze kwijtraakt! Echt, hoor. Ik kan het weten.

3. Wat je meeneemt
Ik dacht vorig jaar praktisch te zijn: één rugzak voor mijn spullen, één klein tasje voor op het terrein, twee slaapzakken (een voor mijn beste vriend en een voor mij). NEE. DIT. WAS. KUT. Voortaan neem ik lekker een koffer mee. Een tip is wel: neem een kleine tas mee, als je dan toch een tas meeneemt, naar het festivalterrein. Niets is irritanter dan een grote tas die op je heen slungelt als je staat te springen tijdens een show, en niet alleen is dit irritant voor jou, maar ook voor je medefestivalgangers.

4. Sanitair en zo
Douchen? Nah. Is vies, joh, en je gaat toch geen uur in de rij staan om te wachten voor een gore douche? Je kunt je haren wassen onder de kraan (als je lang haar hebt: neem de verste van het putje, dan heb je de kleinste kans dat je mooie haren de spuug van andere mensen raken) en ja, de wc, daar is geen ontkomen aan. Je zou antibacteriële handgel, reinigingsdoekjes voor je gezicht (omdat je natuurlijk geen zin hebt om je reinigingsmelk, tonic én oogmake-up remover mee te nemen en daar ook geen plek voor is in je tas!) en droogshampoo mee kunnen nemen.

5. Eten en drinken en zo
Voor eten en drinken en zo op festival- en campingterrein betaal je een VERMOGEN. Ga daarom, als je op campingterrein bent, het liefst naar de supermarkt in de buurt als je het goedkoopst uit wil zijn. Er zijn vast wel pendelbusjes die er langs rijden! Wat betreft drank: het is niet verboden op campingterrein. Het ligt aan het festival hoeveel je mee mag nemen, maar pas in ieder geval op dat je het niet in een glazen fles koopt, want dat is vaak verboden. Doe je dat wel, schenk dan even alles over in flesjes voor je terug gaat! Koop je dagelijkse pakje sigaretten trouwens ook in de supermarkt, ik denk niet dat je zin hebt om er nóg meer voor te betalen dan je normaal al doet.

Bereid je in ieder geval altijd voor op regen en vergeet je medicijnen niet.

Liefs,
Oma Anni

PS: meer tips? Deel ze in de reacties en maak mensen blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram