18 jun 2014, 4:32pm
persoonlijk
by

leave a comment

Homoseksualiteit en zo

Ik zag dus hoe de idiote Kuba Konicki een onschuldig meisje onderuit trapte en keek een film over een of andere chick met een vagina met scherpe tanden en vond het daarna wel tijd om een stukje over homoseksualiteit te tikken. Waarom ook niet.

Er zijn dus plannen om in Tilburg een wijk speciaal voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders te realiseren. Yo, dat wordt mijn favoriete wijk, man, dacht ik, want o, o, wat houd ik van mijn homovriendjes. De reden hiervoor is om de betreffende mensen een veiliger gevoel te geven, omdat onder andere uit onderzoek is gebleken dat 22% van de homoseksuele mannen zich niet veilig voelt in zijn eigen buurt.

Maar shit, ik ging er dus langer over nadenken, en nee, dit klopt niet. Ten eerste vind ik het heel leuk en lief van de bedenkers van dit plan, maar dit is niet de oplossing. Wij leven in een maatschappij waarin homoseksualiteit geaccepteerd zou moeten worden, en om ze nou in een wijk te stoppen helpt daar niet bij. Om eerlijk te zijn, doet het mij zelfs denken aan het principe van de Jodenbuurt, ofwel de getto, in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij geeft dit concept mij een onwijs negatief gevoel: omdat er homohaat is, betekent dat toch niet dat zij in een paar vierkante meter geplaatst moeten worden, maar de kortzichtige mensen? Het wijkje is niet onwijs aantrekkelijk, lijkt mij, want dat ik een kanker Chinees genoemd word, wil ook niet zeggen dat ik in een wijk vol Chinezen gezet wil worden. Thank God dat dat niet gebeurt, want dan ga ik echt van m’n stokkie.

Op school ken ik niemand die uit de kast is gekomen. Wat te begrijpen is, want volgens mij is de homohaat op mijn school enorm. Ik zou willen dat ik een video voor jullie op kon nemen van imitaties van meisjes die doen alsof ze o-zo graag een homovriend willen om mee te winkelen, maar al een vies bekkie trekken als ze twee jongens hand in hand zien lopen. Of neem nou die kortzichtige jongetjes die zeggen dat zij zich echt niet, mooi niet, NOOIT van hun leven zouden omkleden met een homoseksuele jongen erbij. Schatjes, jullie worden toch ook niet verliefd op elk meisje dat zich omkleedt met jou erbij? Echt hoor, ik heb het te doen met mensen op mijn school. Ik heb het te doen met alle mensen die het moeilijk hebben met of door hun seksuele geaardheid.

In Nederland is homoseksualiteit nog redelijk geaccepteerd, maar naar mijn mening niet genoeg. Hoewel mensen er in mijn ouders’ thuisland, China, natuurlijk veel slechter mee omgaan. Ik moet echt niet thuiskomen met een meisje, hoor. Misschien ligt het aan mijzelf en de mensen waarmee ik omga, dat ik zo vreselijk oké ben met homo’s. Toch  zal ik moeten accepteren dat homohaat altijd blijft bestaan, want het wordt al sinds kleinst af aan tegen je hoofd gegooid dat heteroseksualiteit “normaal” is. Net als dat dun “mooi” is en suiker niet “goed”. Maar wat is normaal, mooi en goed? Dat bepalen wij zelf, en niet een ander, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram