11 jun 2014, 12:37pm
persoonlijk
by

leave a comment

Hordelopen is niet mijn ding

Een paar woensdagen geleden gingen wij met school naar een atletiekbaan. We gingen sportief doen en het plan was om te sprinten en hordelopen.

Op een gegeven moment liep ik alle hordes om. Ik stelde mezelf voor hoe lelijk ik wel niet hordeloop, ondertussen begonnen kinderen uit mijn klas me uit te lachen en kreeg ik de slappe lach, waardoor alles even mis ging. Nee, hordelopen was leuk, maar het is niet mijn talent. Ik ben in geen enkele sport getalenteerd, en eigenlijk ben ik een van die talentloze kinderen. Tenzij je eten en slapen mee kunt tellen als een talent.

In school ben ik niet zo goed, gitaar spelen kan ik niet en ik ben ook geen Chinees die bijzonder goed is in gamen. Ik ben zoals de meeste mensen van mijn leeftijd – ik besta gewoon.
Toch zijn er veel dingen die ik leuk vind, uit wil oefenen en wel goed in ben. Ik ben geïnteresseerd in een heleboel en word geïnspireerd door van alles: mensen op straat, kleding, de media, boeken, muziek, kunst, noem het maar op. In alles, zelfs de kleine dingen, probeer ik moois te zien, en dat is wat mij gedreven houdt.

Er zijn twee dingen die ik geweldig vind om te doen: schrijven en tekenen. Maar Anni, is tekenen niet jouw talent? Nee, ik vind van niet. Natuurlijk moet je aanleg hebben om wat beter te kunnen tekenen, maar tekenen is iets dat je kunt leren door veel te oefenen. Toch is dit wat ik wil doen – ik wil dingen delen met mensen, mijn werken laten zien en blogjes schrijven voor jullie. Dat is wat mij nu blij maakt en hopelijk nog voor het leven. Ik houd heel erg veel van kleding en muziek en stiekem houd ik ook enorm veel van geschiedenis. Jongens, eigenlijk ben ik een hele erge nerd. Later, als ik groot ben, word ik parttime leraar geschiedenis zodat ik kleine kinderen die geschiedenis KUT vinden (zoals jullie) kan leren dat het leuk is en zodat ik Stalin belachelijk kan maken. Ook open ik, samen met iemand anders, een kledingwinkel waar ik naast mooie kleding ook een eigen kledinglijn heb en de chillste muziek ooit draai. Dit is mijn toekomstplan, en hij is super realistisch.

Ik heb er zin in.

En ik hoop dat jullie ook snel vinden wat je ding is en er naartoe kunnen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram