14 jul 2014, 12:00pm
muziek persoonlijk
by

leave a comment

Mijn favoriete albums

Ik houd heel veel van muziek. Echt. Heel. Veel. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete albums horen! Ik doe dit door middel van albums die op YouTube staan en ik zal het proberen zo kort mogelijk te houden, aangezien ik heel enthousiast ben. *plaatst stoere-emoticon-met-zonnebril-emoji hier*

Al bijna drie jaar luister ik regelmatig naar A Day To Remember en deze zomer ga ik ze voor de derde keer live zien. For Those Who Have Heart is absoluut mijn favoriete album van ADTR, maar ook Homesick en What Seperates Me From You zijn heel goed. Deze band stelt hun fans nooit teleur, en eigenlijk zijn al hun albums geweldig.

The Weeknd – iets héél anders dan A Day To Remember. Abel, de alternatieve R&B artiest, maakt niet zomaar een beetje muziek. De teksten in zijn nieuwste hit Or Nah gaan als volgt: Do you like the way I flick my tongue or nah? / You can ride my face until you’re drippin’ cum / Can you lick the tip then throat the dick or nah? / Can you let me stretch that pussy out or nah?

Ik denk dat we stiekem allemaal wel van Tyler, The Creator houden. Deze man, man o, man, treedt op 22 juli weer op in Nederland waardoor ik hem weer live zie, en ik weet niet of ik meer van dit album houd of van Goblin. Deze 23-jarige rapper is een fucking legende.

Weer iets heel anders! Arctic Monkeys leerde ik op mijn tiende kennen doordat ik altijd Brainstorm op Guitar Hero speelde. Jammer genoeg heb ik pas veel te laat ontdekt hoe goed ze eigenlijk wel niet zijn, en ze daardoor vorig jaar gemist op Best Kept Secret. Gelukkig heb ik ze live gezien op Pinkpop en was dit de beste dag uit mijn leven. Arctic Monkeys heeft verschillende soorten albums: zo is Suck It And See heel anders dan dit album. Samen met AM en Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not is dit mijn favoriet!

Laatst schreef ik een blogje over Death Cab For Cutie waarin ik vertelde hoe veel ik wel niet van hun houd, dus dat een van hun albums mijn favoriete is, konden jullie natuurlijk wel raden. Death Cab For Cutie betovert mij en geeft me kippenvel. Als ik kon smelten door muziek, zou dat door Death Cab For Cutie zijn. Oké, dimmen nu, Anni.

Now, Now is een heel schattig indie-bandje met twee prachtige zangeressen dat ik ken door de heer Caspian. Deze muziek is heel anders dan de muziek die ik normaal luister, maar het geeft me een gevoel van euforie en ik zet dit op zodat ik dansjes kan doen terwijl ik de was ophang.

Deze man, deze twintigjarige rapper, is een held. Tijdens liet hij niets van zichzelf horen omdat hij op een kostschool zat, hij was niet eens mee met de wereldtour van Odd Future, maar is zo goed teruggekomen met zijn album Doris. Misschien het beste album van Odd Future, heel misschien?

Frankie, Frankie mijn schat, je bent geweldig. Deze singer-songwriter maakt de prachtigste R&B voor een zwoele zomeravond waar je zittend op een kleedje op een dak naar de zonsondergang zit te kijken. Ja. Zoiets. Ik denk dat Frank een van de enige artiesten is die nog muziek maakt met betekenis en ik houd van ‘m. Dit is overigens een playlist, omdat het volledige album van YouTube is verwijderd. :(

Sorry. Sorry. Sorrysorrysorrysorry. Ik weet dat niet iedereen hem kan waarderen, maar ik wel. Zelfs zijn oude muziek. Ik. Houd. Intens. Veel. Van. Justin. De samenwerkingen met artiesten zoals Chance The Rapper en Future zorgen ervoor dat dit album best een pareltje is en doordat dit album meer R&B en laid-back is dan zijn andere albums, vind ik dat iedereen dit album op z’n minst een keertje moet proberen te luisteren. Hehe.

Zoals jullie merken heb ik de ergste twee albums voor het laatste bewaard. En ja, het spijt me, ik houd ook van Pierce The Veil. Ik keek laatst een documentaire van de band en het maakte me zo gelukkig. Hun nieuwste album, Collide With The Sky, is super hard en ik houd er enorm van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram