6 sep 2014, 8:54pm
persoonlijk
by

leave a comment

Meisjesdroom 2.0

‘ik mis je papierwerken werk :(‘, tweette iemand naar me. O ja, shit, dacht ik. Ik heb al twee maanden niet meer geblogd. Shit, heb ik nou fans? Neehhhh.
Ik heb ontzettend veel concepten, idee├źn en niet-afgemaakte blogjes opgeslagen, maar misschien is het wel zo eerlijk als ik een keer een afgemaakte blog online gooi.

Donderdag kwam ik voor het eerst sinds een jaar weer in Den Haag om nogmaals een meisjesdroom waar te maken. Den Haag, de stad van chaos. Hoe Amsterdam de stad is waar fietsen net zo gevaarlijk is als een Chinees die een auto bestuurt, is fietsen in Den Haag nog gevaarlijker dan een dronken Chinees die achter het stuur zit. Na een jaar kende ik Den Haag nog steeds uit m’n hoofd en sleepte ik mijn beste vriend mee naar de piercingshop voor mijn septum.

En pijn dat het deed. Het laten zetten van die fucking piercing.

Ik vind Den Haag heel leuk, maar ook niet zo leuk. Het is heel gezellig en cultureel hoor, maar in de tijd dat mijn beste vriend even weg was, hebben drie keer diverse jongens me aangesproken.

(Na een minuut praten)
Turk 1: Heb je Whatsapp?
Ik: Nee, dat gebruik ik niet.
Turk 2: Wollah we gaan we-
Nederlander: Wat is dat groene dan??????
Ik: … Niet Whatsapp dus. Sorry, ik heb je eigenlijk gewoon afgewezen nu.
Turk 1: O. Ja. Sorry, fijne avond nog.

En in de trein naar huis:

Pool: Hey, wat voor muziek luister je?
Ik: Uh, The National.
Pool: O, leuk. (Dat loog hij. Hij kent The National sowieso niet.)
Indiase: Waar kom je vandaan?
Ik: Tilburg.
Pool: Ga je daar wel eens uit?
Ik: Nee, ik ben altijd thuis. Ik ga helemaal nooit uit.
Indiase: Dat geloof ik niet.
Ik: Het was ook niet waar.
Pool: Mag ik je nummer? Of heb je Facebook?
Ik: Nee.
Pool: Waarom niet?
Ik: Omdat ik mijn nummer niet zomaar aan onbekende mensen geef. Zo simpel is dat.
Indiase: Heb jij een vriend?
Ik: … Ja. (Leugen. Ik hoopte dat ze weg zouden gaan.)
Pool: Dat geloof ik ook niet.
Ik: Het is waar. Hij zit bij me op school.
Indiase: Is hij Nederlands?
Ik: Ja.
Indiase: Hij boft maar met je hoor, je bent een heel mooi meisje.
Ik: Ja, dankjewel, maar ik ga nu weer muziek luisteren, fijne reis nog.

Voor mij zaten oude vrouwen te kletsen met elkaar. Toen de Poolse en Indiase jongen weg waren, moesten zij lachen. We praatten en zij vertelden dat de oudste van de groep 81 is en zij al voor de veertigste keer dit jaar een dagje weg zijn gegaan met elkaar. Dat vind ik leuk. Oud ben je pas als je je oud gedraagt.

En nu heb ik zin in koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorie├źn

  • Instagram