13 okt 2014, 12:00pm
kleding persoonlijk
by

1 comment

En waarom ook Depop kut kan zijn

depop_logo_iOS7-version

Depop is een app die lijkt op Instagram qua gebruik, eentje waarop je met mensen kunt chatten en waarop een hele community is, maar waar het eigenlijk om gaat: iets waarop je dingen kunt verkopen. Het is heel makkelijk: je downloadt de applicatie, maakt foto’s van het shirtje dat je wil verkopen en zet het online samen met een beschrijving en de prijs dat je voor het product vraagt. Omdat je je eigen profiel hebt is het super persoonlijk, dat is het verschil met Marktplaats – en natuurlijk is het veel leuker dan Marktplaats. Ik heb het nu een klein maandje en dit zijn de nadelen die ik heb ontdekt:

1. Swaps

image(2)Sommige mensen zijn echt idioot, jonge. Ik doe niet aan kledingstukken ruilen omdat ik gewoon nóóit iets leuks bij andere mensen zie (niets persoonlijks hoor schatjes, ik heb gewoon een aparte smaak (of jullie een hele lelijke…….)) (en kom op zeg, ik ga geen limited edition Maison Martin Margiela leren sneakers ruilen tegen je domme H&M t-shirtje) en heb dus in mijn beschrijving gezet dat ik niet ruil. Omdat dat niet helpt en mensen nog steeds vragen of ik wil ruilen (maar wat de fuck, als je oprecht geïnteresseerd bent in een product, ga je toch een beetje onderzoek doen naar de verkoper en op z’n minst zijn beschrijving lezen?) zet ik nu ook in beschrijvingen van artikelen dat ik niet ruil, en blijkbaar helpt dat niet eens… Zie het voorbeeld hierboven.

2. ‘Ik bied de helft!’

Ik zette de volgende zin op Depop: Het hoogste bod is 150EU nu, dus op lagere boden ga ik niet in! En tien minuten later ontvang ik een bericht (‘YES IK HEB EEN BERICHT IK FIX STRAKS DIE MONEYS JEWEETZELLUUUF!!!’): Eey sgat voor 90 kom ik ze morge gelijk ophale !. Nee. Alsjeblieft zeg, ben je helemaal gek in je hoofd. Moet zelf altijd een beetje lachen om dit soort berichten want ik snap nooit echt hoe mensen denken dat ze het dan meekrijgen voor een veel lagere prijs.

3. Reserveren (en vervolgens afhaken)

‘Hee meis, ik wil echt super graag dit shirtje van je kopen!’
‘Is goed! Kun je het geld naar me overmaken?’
‘Jaaa, maar ik heb nu geen geld, pas aan het einde van de maand… Wil je het voor me reserveren en daarna maak ik het naar je over? *kussmiley*’
‘Uh, ja hoor. Laat maar weten wanneer je het kunt overmaken!’
‘Doe ik echt!! Xxxx’
*een week later*
‘Niet lullig bedoeld hoor, maar ik haak toch maar af…’

JAAKAHFAHIOVoswa,fhgeuigvhnajlkdjaIOEHFN. Kutzooi. Nou ja, altijd beter dan mensen die helemaal niks meer laten horen. Waarbij we komen bij punt 4:

4. Niet meer reageren

Ik denk dat ik niet eens hoef te vertellen hoe irritant het is als mensen niet meer reageren of je negeren.

5. ‘Heb je een aan foto?’

‘Nee, maar die maak ik vanavond voor je!’ Dus, ik helemaal moeite doen om mezelf in dat veel te strakke jurkje te proppen en helemaal mijn broertje te vragen om een foto te maken (‘Maak even opnieuw, ik sta scheef op die foto.’ – ‘ Ew, je ziet mijn onderkin. Maak even opnieuw een foto.’ – ‘Omg je ziet mijn arm vet.’), om vervolgens geen reactie meer te krijgen. Fuck jullie, echt. O en een ding snap ik niet hè: waarom willen mensen in godsnaam een aan foto van schoenen??? Een shirtje snap ik wel, maar schoenen???????? Tell me why????????????????

6. Oplichters

En dan niet alleen mensen die shit niet opsturen als je iets van ze koopt, maar ook mensen die neppe dingen online zetten en je vervolgens gaan vertellen dat het echt is. Zo’n chick plaatste een foto van een neppe Céline Luggage Tote en wilde dat ding verkopen voor €2650 euro. Echt een idioot man, de echte Céline Luggage is op dit moment €1800… En tatta’s be like “NIEUWPRIJS €80!!!!!!!!” terwijl ik je shit voor vijftig euro in de winkel zag liggen.

Maar verder vind ik Depop echt super chill, want ik heb het nu een maandje en ik gok dat ik al honderd euro heb verdiend. De mensen zijn lief en creatief en iedereen helpt je en geeft je adviezen. Dus maak Depop aan, negeer de zes punten die ik hierboven heb opgenoemd, verdien geld en volg mij (beetje zelfpromotie moet kunnen op mijn eigen blog): annni – klik op de link! Ik verkoop dingen van Cheap Monkey, Weekday, Thrasher, The Hundreds, Nike, Vans, Monki, Huf, River Island, Zara, H&M, Bershka, Dropdead, Converse en ook merch van onder andere Pierce The Veil, Earl Sweatshirt, Nirvana en Owl City. Self promote much.

hihihi you’re awesome and funny anni

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram