12 nov 2014, 4:05pm
persoonlijk
by

leave a comment

Wat je vooral niet moet doen in Berlijn

Processed with VSCOcam with se3 preset

Het is alweer drie weken geleden dat ik in Berlijn was, maar dat weerhoudt me er natuurlijk niet van om er iets over te schrijven. Misschien is het iets logischer als ik eerst een blogje schrijf over hoe het was, of een fotoreportage plaats, maar ik ben zo onlogisch als maar kan, dus ik zal beginnen met een paar dingen die je vooral niet moet doen als je in Berlijn bent. Zoals je in de titel al kon lezen.

1. Die Berliner Eisfabrik

Wat voormalig een ijsfabriek was, is nu een verlaten pand waar junks wonen en graffiti is gespoten. Klinkt natuurlijk super aantrekkelijk als je het aan mij vraagt, want de jeugd van tegenwoordig is gewoon geïnteresseerd in die shit. Toch is het niet zo aantrekkelijk als het klinkt: het is namelijk afgesloten. Mocht je toch naar binnen willen, ga dan ‘s nachts met een elektrische zaag. Ik zou het je niet aanraden, aangezien je jezelf waarschijnlijk gewoon doodt. Waar je voor op moet passen als je eenmaal binnen bent? Onstabiel oppervlak, troep, polizei.

2. Holocaustmonument

Zoals jullie weten houd ik van geschiedenis. Het wordt pas écht leuk vanaf de tijd van de pruiken en revoluties, het rationele denken en de verlichting en zo, en de Tweede Wereldoorlog vind ik een van de meest interessante dingen die er ooit zijn gebeurd. Toch is het Holocaustmonument KUT. Jasorryhoor ik wil niet respectloos doen of zo, maar het Holocaustmonument deed me denken aan het parcour in The Maze Runner. Mensen chillen er een beetje en gaan op de blokken daar zitten. Nah, het is niets voor mij. Doe mij maar een boek over de holocaust.

3. Berlin Wall Memorial

Niets mis mee, maar je moet niet naar Berlin Wall Memorial gaan als je een gekleurd stuk muur vol art verwacht (wat je toch doet, want zelfs ik vond Berlin Wall Memorial saai, wat betekent dat het wel heel erg moet zijn geweest), want dan zit je helemaal aan de verkeerde kant van Berlijn. Wat ons dus gebeurde. Maakt dit ons dom?

Maak niet dezelfde fouten als mijn zus en ik deden. Conclusie: je kunt ons beter gewoon laten winkelen, want “cultuur snuiven” mislukt ons. Sowieso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
  • Afbeelding 26
  • Mijn naam is Anni, achttien jaar, HAVO-leerling. Ik houd van kunst, sneakers, hip hop en mijn wekelijkse fles sauvignon blanc (of vier). Langzaam maar zeker probeer ik de wereld wat groener en blijer te maken. Ik rol over mijn toetsenbord om verhalen voor jullie te typen.
  • Categorieën

  • Instagram